CK Kozijnen B.V. realiseert uw uit- of aanbouw

Overweegt u om uw woning te vergroten met een uit- of aanbouw? Ook daarvoor kunt u bij CK Kozijnen B.V. terecht. Wij verzorgen, samen met een aantal vaste onderaannemers, uw uit- of aanbouw van A tot Z.

Uitbouw

Wij adviseren u altijd eerst na te denken over de vraag: “wat gaan we met de extra ruimte doen”. Als u een woonkamerverruiming wilt, dan noemen wij dat een uitbouw. Hierbij is het gedeelte wat erbij gebouwd wordt één met de huidige ruimte. Bij een uitbouw zijn een aantal zaken van belang. Over de volgende punten dient u van te voren na te denken:

  1. Een glazen dak in de uitbouw kan het wooncomfort nadelig beïnvloeden. Denk hierbij aan geluidsoverlast van de regen of hagel op het glazen dak.
  2. Er zal een verschil in temperatuur voelbaar zijn in het gedeelte met glazen dak en de huidige woonkamer. U kunt met verwarming veel bereiken, maar er dient harder gestookt te worden om de temperatuur ongeveer gelijk te krijgen. De temperatuur zal nooit gelijk zijn in de uitbouw als in de bestaande ruimte.
  3. In de zomer is het gedeelte met het glazen dak een stuk warmer dan de rest van uw woning. Dit komt omdat er een broeikas ontstaat onder het glas. Dit kan deels worden tegengegaan door zonwerende beglazing of zonwering.
  4. Het is slim om erover na te denken hoe u, na het plaatsen van de uitbouw, nog bij de bovenliggende gevel of dakgoot komt.

Dak keuze

Zoals bovenstaand beschreven is een glazen dak is dus niet in ieder opzicht ideaal, maar ook een dicht dak heeft negatieve aspecten. De lichtinval in de huidige ruimte komt meestal niet ten goede met een uitbouw met een dicht dak. U zult dus veelal vaker of eerder met de lampen aan moeten zitten. Dit is op te lossen met bijvoorbeeld een lichtkoepel of lichtstraat. Het onderhoud van een plat dicht dak of bij een dicht dak met pannen is wel gemakkelijker.

Bij CK Kozijnen B.V. is er ook een mogelijkheid om een combinatie te maken van een dak met pannen en glas.

Aanbouw

Bij een aanbouw wordt er een gescheiden gedeelte aan de huidige woning toegevoegd. Denk hierbij aan een mooie luxe tuinkamer, een serre of een slaap- of werkkamer. Deze aanbouw is altijd gesitueerd op de begane grond. Omdat deze ruimte gescheiden is van de huidige ruimte zijn temperatuurverschillen beter controleerbaar. U kunt namelijk beide ruimtes apart op temperatuur brengen. Is het warm in de aanbouw? Dan doet u de schuifpui of tussenliggende deur dicht.Regent het hard? Sluit dan de tussenwand.

Uitvoeringen uit- of aanbouw

Er zijn verschillende materiaal opties bij het realiseren van zijwanden, bijvoorbeeld: houtskeletbouw of steen. Ook de voorgevel van de uit- of aanbouw is leverbaar in verschillende uitvoeringen, te denken aan:

  1. Houten kozijnen, deuren en/of schuifpuien
  2. Kunststof kozijnen, deuren en/of schuifpuien
  3. Aluminium kozijnen, deuren en/of schuifpuien

Wilt u graag schuifwanden of heeft u de voorkeur voor openslaande deuren? Uw uit- of aanbouw wordt helemaal naar uw wens en op maat ontworpen en gebouwd door onze specialisten / onderaannemers.

Showroom

Heeft u zelf een idee over een uit- of aanbouw en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Onze adviseurs hebben vele verschillende foto’s van gerealiseerde uit- en aanbouwen. Zo kunt u inspiratie opdoen en zien hoe een uit- of aanbouw er in de werkelijkheid uitziet. Wij zullen uw ideeën bespreken en een eerlijk advies geven en met u meedenken om tot het “plaatje”te komen wat het beste bij u past.