Uw nieuwe schuifpui vindt u bij CK Kozijnen B.V.

Wij kijken, samen met u, precies naar wat er bij uw huis past. In ons assortiment vindt u houten, kunststof en aluminium schuifpuien.

Ieder materiaal heeft hierbij zijn eigen voordelen:

 1. Een houten schuifpui heeft een warme uitstraling en kan naar eigen wens in kleur worden geschilderd.
 2. Een kunststof schuifpui geleid van nature weinig koude, is goed vormvast en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding.
 3. Een aluminium schuifpui heeft weinig uitzetting van het materiaal en kan in iedere Ral-kleur geleverd worden.

Uitvoeringen schuifpuien

Er zijn drie soorten schuifpuien; hef-schuifpuien, standaard- en schuif-kieppuien.

 1. Hef-schuifpuien
  Een hef-schuifpui past zowel in kleine als grote oppervlaktes. Het systeem zorg ervoor dat u zelfs een groot oppervlak eenvoudig bedient. Wanneer u de hendel van een hef-schuifpui omdraait, wordt een loopwagen aan de onderzijde naar beneden geduwd. Hierdoor staat het schuivende gedeelte van de schuifpui op wielen. U schuift de pui vervolgens gemakkelijk open. Het systeem is toe te passen op schuifpuien bestaande uit twee delen tot een breedte van circa 6 meter. Het is ook mogelijk om een hef-schuif systeem toe te passen op een schuifpui bestaande uit drie of vier delen.
 2. Schuif-kieppuien
  De schuif-kieppui is ontworpen voor kleinere oppervlaktes. Dit schuif-kiep systeem onderscheidt zich doordat het schuivende gedeelte in een kiepstand kan worden gezet. Dit wordt ook wel een ventilatiestand genoemd. Wanneer u de hendel een kwart omdraait, komt het schuivende gedeelte aan de bovenzijde uit zijn vergrendeling en kiept deze uw kant op. Hierdoor ontstaat de ventilatiestand. Als u de hendel nog verder draait, komt het onderste gedeelte uit de vergrendeling en kunt u de schuifpui opzij schuiven. Dit type schuifpui heeft dus twee functies. Het systeem is toepasbaar op schuifpuien bestaande uit twee, drie of vier delen. Het schuif-kiepsysteem is lichter uitgevoerd dan het hef-schuifsysteem, waardoor het meestal een voordeligere uitvoering is. Aangezien dit systeem wel wat gevoeliger is voor storing is het verstandig om goed te bespreken met onze adviseurs waar de schuifpui toegepast gaat worden.
 3. Standaard schuifpuien
  De standaard schuifpui kan toegepast worden in vele maatvoeringen. Bij dit systeem staat het schuifgedeelte de gehele tijd op de wielen, welke door middel van het zware glas, afhankelijk van de afmeting, flionk wat druk zet op deze wielen. Hierdoor kan er op langere termijn een kleine afvlakking ontstaan op de wielen, waardoor u de schuifpui wat meer gaat horen bij het open of dicht schuiven. De standaard schuifpui is bij ons enkel uit te voeren in aluminium, maar heeft wel weer het voordeel dat deze in iedere kleur toegepast kan worden.

U ontvangt op alle typen schuifpuien 10 jaar garantie.

Showroom

Weet u niet welke schuifpui u moet kiezen of welke uitvoering bij uw huis past? Onze adviseurs staan voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken. In onze showroom staan diverse uitvoering, materialen en kleuren opgesteld.