Meer ruimte in uw (zolder)kamer met een dakkapel van CK Kozijnen B.V. 

Met een dakkapel creëert u meer ruimte onder uw dak en dit geeft uw huis een bijzondere meerwaarde. Wij kunnen dakkapellen leveren in verschillende stijlen, bijvoorbeeld een moderne, klassieke, aparte of tijdloze uitvoering.

U creëert niet alleen extra ruimte in uw slaapkamer, zolderkamer, studeerkamer of hobbykamer, maar u vangt met een dakkapel ook meer daglicht in uw ruimte. In ons assortiment vindt u altijd een dakkapel die bij uw wensen past. Onze dakkapellen zijn stijlvol, onderhoudsvriendelijk én bestand tegen alle weersinvloeden.

Samenstellen dakkapel

Wij plaatsen dakkapellen in bijna alle maten en onze dakkapellen zijn op bijna iedere dakhelling te plaatsen. U heeft de keuze uit een dakkapel met een schuin of plat dak. Ook zijn er dakkapellen waarbij u de nok een- of tweezijdig verhoogt. U heeft in elke situatie de keuze uit verschillende soorten kleuren, materialen, bekleding op de zijwanden, daken, vormen van afwerking en nog veel meer. Op basis van uw smaak, de mogelijkheden die het huis biedt en de regelgeving kunt u hierin een keuze maken. Uiteraard krijg u hierbij het advies van een van onze experts.

Vergunning

Soms is een vergunning nodig bij het plaatsen van een dakkapel. Bekijk of dit aan verplicht is bij uw woning. Indien gewenst kunnen wij de vergunningaanvraag voor u verzorgen!

Doe de vergunningscheck

Uitvoeringen dakkapel

Zoals gezegd kan de dakkapel geleverd worden in verschillende uitvoeringen:

  1. Kunststof dakkapellen
   Een kunststof dakkapel is nauwelijks te onderscheiden van de houten variant, maar kunststof biedt meer mogelijkheden. Met een kunststof dakkapel is maatwerk mogelijk en kunt u verschillende soorten afwerkingen en kleuren kiezen. Het grote voordeel is dat er weinig onderhoud nodig is aan de dakkapel, terwijl een dakkapel juist wel veel extra aandacht vraagt door de locatie waar de dakkapel zich meestal bevindt.
  2. Houten dakkapellen
   Hout geeft een dakkapel een natuurlijke uitstraling en is makkelijk te bewerken. Een houten dakkapel kan op locatie gemaakt worden en is geschikt voor maatwerk. Het nadeel is het onderhoud van een houten dakkapel op een locatie, op het dak, waar u zich het liefste niet bevindt. Een dakkapel geeft u meer ruimte. Hoeveel dit precies is, is afhankelijk van de dakhelling. Bij een grotere dakhelling wint u wat minder ruimte dan bij een kleine dakhelling. Voor een dakkapel met een plat dak hoeft u vaak geen vergunning voor te hebben. Indien Deze wordt geplaatst op een afstand van een halve tot een hele meter uit de goot, minimaal een halve meter van de nok van uw dak en minimaal een halve meter afstand van uw buren. Daarnaast mag de dakkapel vanaf aansluiting tot aan bovenzijde van de dakkapel niet hoger zijn dan 1750 mm.
  3. Schuindak-dakkapel
   Dit type dakkapel heeft een schuin oplopend dak, bedekt met meestal de bestaande pannen van uw dak. Voor de randen gebruiken we bijpassende kant- of gevelpannen.
  4. Verlegde-nok-dakkapel
   Bij een verlegde-nok-dakkapel wordt de nok naar boven verplaatst. De verhoogde daklijn van de dakkapel loopt in dezelfde schuinte als het bestaande dak. Aan de andere kant van het dak wordt het dakvlak verlengd tot aan de nieuwe nok. De dakkapel wordt meestal bedekt met de pannen van uw bestaande dak, met bijpassende kant- of gevelpannen.

Hoog rendement glas
Wij voorzien onze dakkapellen standaard van HR ++ glas. HR ++ glas is het meeste hoogwaardige standaard isolatieglas en zorgt voor een koud-en warmtewering. Hierdoor wordt het in de zomer niet te heet in uw kamer en in de winter blijft het comfortabel warm. Een ander voordeel van HR++ glas is een lagere energierekening.

Toebehoren
Er zijn verschillende extra mogelijkheden om aan de dakkapel toe te voegen: Zonwering
Bent u op zoek naar een rolluik of een screen op uw dakkapel? Wij monteren het rolluik of de screen tegen of in de boeirand, zodat u wel van de voordelen geniet van deze optie, maar het niet het uiterlijk van de dakkapel teveel beïnvloed.

De voordelen:

 1. Zon- en warmtewerend
 2. Extra isolatie
 3. Diverse kleuren mogelijk
 4. Verduisterend
 5. Inbraakpreventie
 6. Extra privacy

Insectenhorren
Om de insecten buiten te houden, kunt u kiezen voor een insectenhor. Wij leveren onze horren standaard in de kleur van het draaideel aan de buitenzijde. Al onze horren zijn van de Nederlandse leverancier Keje en staan net als al onze andere producten voor kwaliteit.

Raamdecoratie
Een nadeel van naar binnen draaiende ramen is dat u in de knoop kunt komen met uw huidige raamdecoratie. Wij leveren daarom speciaal ontwikkelde raamdecoratie. Deze raamdecoratie is er in veel kleuren en met een verschil in doek: decoratief, niet doorschijnend en verduisterend.

Ventilatieroosters
Ventileren in de (slaap)kamer is belangrijk en draagt bij aan uw gezondheid. U kunt daarom kiezen voor een ventilatierooster, leverbaar in verschillende kleuren. Het rooster zit in het vaste- of in het draaiende gedeelte van het kozijn en kunt u handmatig bedienen aan de binnenkant. De roosters maakt u ook gemakkelijk zelf schoon door de afneembare binnenklep aan de binnenzijde van het rooster.

Tot slot zijn extra opties mogelijk, waaronder: inbouwspotjes, vensterbanken, verzonken rolluikbak in het dak, glasverdeling, enzovoort. Vraag onze adviseurs naar alle mogelijkheden.

Showroom

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn of deze met eigen ogen zien? Bezoek dan onze showroom. Hier staan verschillende uitvoeringen opgesteld. Daarnaast hebben onze adviseurs vele verschillende foto’s van gerealiseerde dakkapellen. Zo kunt u extra inspiratie opdoen. Wij zullen uw ideeën bespreken en een eerlijk advies geven.